Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Штифлюк Олег Степанович

15.08.1976 - 13.05.2022


Народився 15 серпня 1976 року в селі Ставчани (Новоушиччина). 

Навчався в 16 школі в Кам’янці-Подільському. 

Закінчив військове училище.

Мешкав у Хмельницькому.

Коли розпочалася повномасштабна війна, герой одразу ж пішов до РТЦК, його направили на Рівненщину, а вже звідти – до військової частини, а далі – на Донеччину. Старший лейтенант 456 бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди Повітряних сил ЗСУ.

13.05.2022 року біля села Богоявленка Донецької області Штифлюк Олег загинув. В цей день, о 10 ранку, під час бою Олег зазнав поранення. Він ще сам дійшов до автомобіля, хлопців мали евакуювати. Але авто із захисниками обстріляли з мінометів. До лікарні його довезли ще живим, але, на жаль, врятувати не вдалося.

Указом Президента України №541/2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олега Степановича Штифлюка нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Почесний громадянин міста Хмельницького» присвоєно за видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою. Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» присвоєно рішенням позачергової дев’ятнадцятої сесії Хмельницької міської ради від 23 вересня 2022 року.

У Олега Степановича залишилися батьки, дружина, троє дітей, дві рідні сестри, племінники.