Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Майор

Шарамко Ігор Петрович

17.02.1971 - 25.06.2023


Кадровий офіцер, майор, заступник командира 3-го механізованого батальйону військової частини А0998.  Помер при виконанні обов’язку. Не витримало серце…

Ігор ШАРАМКО був кадровим офіцером. Служив там, де потребувалися його знання, командирські навички, витримка та вміння зберігати холодний розум і мужність у найкритичніших ситуаціях.

Випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного вишу Ігор Шарамко дуже добре усвідомлював, що легкої Перемоги над підступним, підлим ворогом не може бути, та продовжував свою справу, як і належить людині честі, наближаючи звільнення нашого краю від нечисті.

Чоловік був взірцем стійкості і водночас великої людяності, без яких не буває справжньої Перемоги. Війна ще ніколи не додавала здоров’я, а коли на твоїх плечах величезна відповідальність за долю сотні людей, за результати надскладних військових операцій, безкінечні стреси через важкі втрати тих, з ким пліч-о-пліч боронив Вітчизну ще вчора, врешті-решт, за великим рахунком, за майбутнє Батьківщини, серце може не витримати… Власне, так і сталося.

Добрий, сердечний, вірив, що настане день, коли із родиною, племінником – військовим, побратимами зможуть вільно зітхнути, очистивши рідну землю від загарбників.

У телефонних коротких розмовах з рідними казав: «Усе добре. Знищуємо ворога…».

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 31 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 20.07.2023 року № 12/31 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Залишилася донька й син, трійко онуків (меншенькій усього два місяці).