Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Фролов Юрій Олексійович

26.04.1975 – 30.10.2023


ФРОЛОВ Юрій Олексійович народився 26 квітня 1975 р., закінчив ЗОШ №8, здобув середню освіту за спеціальністю «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд» у Кам’янець-Подільському індустріальному коледжі. Обрана професія сприяла тому, що строкову військову службу в 1994-1996 рр. чоловік проходив на посаді електрика. Після служби декілька років також працював електриком – у НВК №16. Понад 20 років пропрацював у КП «Міськліфтсвітло». Мав і важливе серцю хобі – спортивний туризм.

Юрій був членом Хмельницької обласної федерації спортивного туризму та збірної області з водного туризму. У цьому спорті він із 2000 року. За цей час пройшов пішохідні походи I-IV к.с. та водні походи I-V к.с. Постійно брав участь у суддівстві обласних змагань, кубків і чемпіонатів України.

Із приходом війни загартований спортсмен не зміг залишатися осторонь. На початку 2023 р. Юрій Олексійович був мобілізований до ЗСУ.

30 жовтня під час мінометного та артилерійського обстрілу поблизу с. Роботине на Запоріжжі загинув, зазнавши поранень, несумісних із життям.

Але до останнього подиху залишався вірним присязі українському народу.

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 37 сесії Кам`янець-Подільської міської ради VIIІ скликання № 45/37 від 21.12.2023 року За особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).

В нього залишилися мама і донька.