Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Твердохліб Дмитро Володимирович

15.09.1988 - 23.06.2023


Народився Дмитро Твердохліб у Первомайську, що на Миколаївщині. Згодом родина переїхала на Кам’янеччину. 

У місті над Смотричем Дмитро закінчив 9 класів та вступив у професійно-технічне училище № 6 здобувати професію столяра. Хлопчина змалку любив малювати, а ще більше – вирізати щось із дерева. Тож своє майбутнє пов’язував із будівництвом.

У 2007 році проходив строкову службу в Збройних Силах України. Брав участь в АТО/ООС. За станом здоров’я змушений був звільнитися зі Збройних Сил. 

У січні 2023 р. Дмитро Твердохліб знову став на захист Батьківщини. Щоправда, свої вміння бойової вправності підсилив навчанням артилерійській справі в Англії.

– Моя САУшка, – так Дмитро у коротких телефонних розмовах з матір’ю говорив про свою «бойову подругу», з якою був нерозлучним. 

Солдат, номер обслуги 1 самохідного артилерійського взводу 1 самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону військової частини А4674. Загинув, захищаючи нашу свободу та незалежність України, поблизу населеного пункту Червона Криниця Запорізької області, під час несення служби

Поховали Героя у селі Цикова.

Рішенням 31 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 13/31 від 20.07.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання “Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського”.

У Героя залишився син Артем, який цьогоріч став першокласником.