Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Твердохліб Андрій Миколайович

15.11.1989 – 21.12.2022


Твердохліб Андрій Миколайович народився 15 листопада 1989 року у місті Кам’янець-Подільський. 

З 1996 року по 2007 рік навчався у Кам’янець- Подільському НВК № 17. У 2011 році закінчив Подільський державний університет. 

Далі працював у місті на заводі ТОВ «Модуль Україна». Андрій був людиною відповідальною, доброю, ініциативною, люблячою і мав багато друзів.

У 2019 році підписав контракт до лав Збройних Сил України на посаду сапер-розвідник і перебував у зоні АТО. Він був справжній патріот, вірний і відданий своїй військовій справі.

З 24 лютого 2022 року Твердохліб Андрій – розвідник розвідувального відділення розвідувального взводу мотопіхотного батальйону військової частини А 1008 брав участь у бойових завданнях на Луганському, Донецькому, Харківському напрямках. 

У вересні 2022 року отримав бойове поранення. 

Після одуження Андрій повернувся назад до своїх побратимів на передову, а 21 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання він отримав поранення несумісне з життям.

Дружина військового, Марина, дізнавшись про смерть чоловіка на фронті, померла. Двоє дітей залишилися сиротами.

Твердохліб Андрій з честю захищав свою Батьківщину і віддав своє життя за вільне та мирне майбутнє дітей, які будуть нести згадку про свого Героя крізь віки.

 За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено Твердохліба Андрія Миколайовича орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 27 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 212/27 від 23.03.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».