Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Молодший сержант

Слободян Едуард Геннадійович

29.05.1986 - 05.09.2014


Слободян Едуард Геннадійович — молодший сержант 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України; учасник російсько-української війни.

Народився 1986 року в селі Гринчук Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Мобілізований 1 серпня 2014 року. Після навчання на Яворівському полігоні наприкінці серпня був на Луганщині. Молодший сержант, навідник 80-тої окремої високо-мобільної десантної бригади.

5 вересня 2014 року колона військових у складі 5 БТР і 2 танків, що рухалась із селища Металіст (Слов’яносербський район) до міста Щастя (Луганська область), близько 16:30 потрапила у засідку між селами Стукалова Балка та Цвітні Піски. Десантники після короткочасного бою пройшли засідку на техніці в напрямку Щастя, але БТР № 129 підірвався на фугасі, з’їхав у кювет та проїхав через лісосмугу, за якою зупинився. У машині перебувала більшість військовослужбовців 3-го взводу 5-ї роти батальйону, які зникли безвісти. Для Едуарда це був перший бій та останній.

Три з половиною роки Едуард вважався зниклим безвістиЛише  за експертизою ДНК було ідентифіковано тіло молодшого сержанта 80-ї бригади Едуарда Геннадійовича Слободяна, який загинув в бою в районі села Цвітні Піски Луганської області 5 вересня 2014 року

Похований із військовими почестями як тимчасово невстановлений захисник України у м. Старобільськ. Ідентифікований у березні 2018-го за кількома експертизами ДНК серед загиблих, похованих під Старобільськом. 

Після встановлення особи за тестом ДНК у березні 2018 р. перепохований 14 квітня 2018 року на на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Указом Президента України № 47/2019 від 28 лютого 2019 року, “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням 27 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № № 208/27 від 23.03.2023 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

У нього залишився син, Буданов Роман Едуардович.