Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Підліснюк Дмитро Валентинович

31.05.1982 – 11.12.2022


Підліснюк Дмитро Валентинович народився 31 травня 1982 року в місті Кам’янець-Подільській у трудовій сім’ї. З дитинства для нього був прикладом його батько, який служив у МВС і якого він рано втратив. 

Після смерті батька його вихованням займались мати та старший брат. Вона прищепила йому кращі людські якості: працелюбність, відповідальність за справу, за яку берешся, любов до Батьківщини. Саме тому він був одним з кращих учнів школи № 7. Він був чесним і відповідальним, завжди відстоював справедливість, був нетерпимим до корупції у всіх її проявах. Таким його пам’ятають і в школі, де він навчався з 1 по 11 клас, і студенти та викладачі економічного відділення Кам’янець-Подільського індустріального коледжу, де він продовжив навчатися з 1999 року до 2001 рік. Закінчивши коледж, працював за фахом.

У 2014 році, коли російські війська захопили Крим, частину Луганської та Донецької областей, Дмитро добровольцем пішов на фронт боронити свою Батьківщину, а згодом підписав контракт і став військовослужбовцем 48 інженерної бригади. Там його і застав початок російської агресії 24 лютого 2022 року.

  За час своєї служби був нагороджений медалями «За участь у антитерористичній операції», «Учасник АТО», «Учасник бойових дій», «Операція об’єднаних сил: за звитягу і вірність» ( відзнака командувача об’єднаних сил).

  Завжди життєвим принципом Дмитра, як справжнього патріота, був девіз: «Якщо не я, то хто захистить нашу країну». Освічений, чесний, справедливий, не терпимий до брехні, дуже хоробрий, Дмитро став військовослужбовцем ЗСУ, взірцем для своїх побратимів. Таким він і залишиться в пам’яті всіх, з ким він навчався, працював, служив в ЗСУ і хто добре його знав.

 Життя його обірвалося 11 грудня 2022 року в селі Дмитрівка Донецької області. 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 26 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 3/26 від 10.01.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».