Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Полюляк Микола Миколайович

15.08.1984 – 10.05.2022


Полюляк Микола Миколайович народився 15 серпня 1984 року у місті Кам’янці-Подільському. 

З 1990 року по 1999 рік вчився в Кам’янець-Подільській загальноосвітній школі № 17, далі продовжив навчання у педагогічному ліцеї. 

Закінчив Чернівецький Національний універсітет імені Юрія Федьковича. Він мав улюблену справу, був хорошим сноубордистом. Жив і працював у місті. «Наш найкращий викладач сноубордингу» – так про нього говорили в Асоціації професійних гірськолижних інструкторів України APSI  Ukraine.

До війни він був далеким від армії і захоплювався спортом. Під час повномасштабного вторгнення в Україну Микола пішов на війну добровольцем. Він боронив нашу українську землю та віддав своє життя за людей, яких ніколи не знав, діяв мужньо, морально та з честю. 10 травня 2022 року Полюляк Микола загинув під Маріуполем.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено Полюлюка Миколу Миколайовича орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 19 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 23/19 від 15.07.2022 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».