Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Подолян Сергій Анатолійович, позивний «Махно»

05.12.1981 - 31.08.2022


Герой народився у місті Кам’янець-Подільський. 

Навчався у школі мистецтв № 9, де займався в секціях дзюдо, гімнастики, баскетболу. Там же закінчив музичну школу за класом баяна. 

1999 року закінчив ліцей №18.

Після служби в армії навчався в Київському університеті туризму, економіки і права та отримав диплом юриста. 

З 2001 р. працював юристом у Кам’янець-Подільській телерадіокомпанії. 

В той же час почав активно займатися рукопашним боєм, кікбоксингом. 

Під керівництвом тренера Анатолія Лабатюка приймав участь у різних змаганнях. В 2009 році став бронзовим призером відкритого чемпіонату України в Сумах, отримав звання кандидата в майстри спорту України.

Був вихованцем місцевої федерації кікбоксингу та клубу бойових мистецтв «Прайд». Останнім часом жив у Києві, де мав власний бізнес.

З 2007 року працював у Києві юристом юридичного відділу Укрзалізниці, заснував та керував декількома підприємствами, був головою правління АТ. В 2008 році допомагав створювати Кам’янець Подільську міську федерацію кікбоксингу. Неодноразово виступав спонсором міжнародних та всеукраїнських виступів кам’янчан кікбоксерів.

Здобув кваліфікацію першою категорії судді з кікбоксингу ВАКО.

З дитинства мріяв стати військовим, у 2020 році почав навчатись в Національному університеті оборони, у липні 2022 році отримав диплом лейтенанта.

Долучився до громадської патріотичної організації «Український легіон» і часто їздив на військовий вишкіл. 

З перших днів російської агресії у складі Київської територіальної оборони зустрічав агресорів на Оболоні. З квітня 2022 року, як доброволець, призваний на військову службу в підрозділ Сил Спеціальних Операцій. Дякуючи його сміливості та отриманим навичкам аеророзвідки вивів з оточення більше 80 українських бійців. Придбав та передав в частину кросовер. З 22 серпня 2022 року до 31 серпня 2022 року безпосередньо приймав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Харківській області. Виконуючи задачі розвідки та диверсійних дій здійснював розвідку позицій ворога і мінування шляхів пересування ворога. Брав безпосередню участь у розвідці позицій ворога в напрямках населених пунктів ВАРВАРІВКА, ТЕРНОВА, РУБІЖНЕ. 

За особисту мужність, вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України указом Президента нагороджений Орденом України «За мужність» 3-го ступеню та Срібним Хрестом «За визволення Харківської області».

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 23 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 151/23 від 08.11.2022 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».