Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Пирог Роман Олегович, позивний «Блейд»

29.04.1999 - 05.07.2023


Народився 1999 році в смт. Каланчак Херсонської області.

До 2014 року навчався у вищий школі спортивного резерву в місті Сімферополі за профілем “Професійний футбол”.

У 2016 році закінчив  Каланчацьку Загальноосвітню школу № 2.

У 2020 році закінчив Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова в місті Миколаєві за спеціальністю “Фізична культура і спорт”, освітня програма “Олімпійський та професійний спорт”. Виконав норматив майстра спорту в дисципліні пауерліфтингу «Строгий підйом на біцепс». Після закінчення університету працював в місті Києві тренером фізичної підготовки, весь свій час присвячував тренуванню та здоровому способу життя. 

На початку повномасштабного вторгнення перебував вдома на тимчасово окупованій Лівобережній частині Херсонщини. З часом виїхав за кордон, де працював тренером, але прийняв рішення повернутися в Україну та став до лав Збройних сил України 47-ої штурмової окремої механізованої бригади «Магура». Проходив бойову підготовку в Німеччині за участю американських військових. 

Роман був кулеметником 3 батальйону 7 роти 3 взводу, приймав участь в штурмах та бойових завданнях. Допомагав взводу у підтримці фізичного розвитку та виховання.

 

Загинув Роман 5 липня 2023 року в н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області під час виконання бойових завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини.

Роман Пирог запам’ятається сильним, мужнім, сміливим воїном,  надійним другом для своїх друзів та побратимів, добрим та люблячим сином для мами та рідних. Прекрасний хлопцем, який так і не встиг пізнати що таке сім’я, але був найкращим для своєї коханої.

Поховали  захисника на ” Меморіальній алеї Слави” міського кладовища у місті його пращурів Кам’янець-Подільський.

 

Рішенням 33 сесії Кам’янець- Подільської міської ради номер 10/33 від 20.09.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військової присязі присвоєно звання ” Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського”.

 

 Був єдиним сином у мами Наталії, та єдиним онуком.