Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Пасічник Віталій Петрович

04.11.1993 -19.11.2017


Народився Віталій Пасічник 4 листопада 1993 року в селі Стара Гута (Дунаєвецький район, Хмельницька область).

Закінчив Старогутську школу, Кам’янець-Подільське училище культури

Був призваний на строкову службу, по її закінченні служив за контрактом. 

19 листопада 2017 року загинув поблизу села Кам’янка (Ясинуватський район) під час пожежі у бліндажі внаслідок влучання ворожого снаряду. 

Офіційною версією було влучання бойового ворожого снаряду, від якого бліндаж загорівся. 20 листопада в штабі АТО повідомляли, що за попередньою інформацією, пожежа сталася внаслідок необережного поводження з пічним обладнанням; за фактом події порушено кримінальну справу, проводилося слідство.

Після проведення експертиз та ідентифікації похований 9 грудня 2018 року з військовими почестями, з двома військовими прощались на території військової частини в селищі Полігон. Вітовський район, Миколаївська область.

Указом Президента України № 42/2018 від 26 лютого 2018 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов’язку» — нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Без Віталія залишились батьки, дружина та двоє дітей (молодша 2017 р. н.)

В рідному селі, на будівлі місцевої гімназії урочисто відкрили меморіальну дошку Віталію Пасічнику, воїну, загиблому у зоні АТО.