Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Охота Володимир Борисович

30.08.1973 – 05.01.2023


Народився в місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

У вересні 1980 року став учнем школи № 15, в якій навчався 8 років. Був допитливим, старанним, любив математику, займався футболом, тхеквондо.

У 1991 році Володимир з відзнакою завершив навчання у харчовому технікумі за спеціальністю «бухгалтер». Цього ж року юнак вступив на економічний  факультет Кам`янець-Подільський сільськогосподарський інститут, який закінчив з відзнакою у 1996 році вже з дипломом Подільської державної аграрно-технічної академії, отримавши диплом за спеціальністю «облік і аудит». Працював у Кам’янець-Подільській міській державній податковій інспекції. Вважаючи, що в подальшій роботі необхідні юридичні навички, Володимир Борисович вступив на навчання в Харківську юридичну академію імені Ярослава Мудрого, яку успішно закінчив у 2001 році.

Набуті знання Охота В.Б. застосовує у професійній діяльності. З 1998 року працює фінансовим директором приватного підприємства в місті Чернівці. В 2001 році став директором і співзасновником будівельної компанії «Совбуд». Всі, хто співпрацювали з Володимиром, відзначали його відповідальність, порядність, чесність, вимогливість.

Під час повені 2010 року на Буковині допомагав людям, які зазнали ударів стихії. Ремонтував зруйновані будинки, надавав будівельні матеріали, консультував з питань реконструкції зруйнованого житла. Можливо, саме тоді Володимир Борисович зрозумів, що допомога ближньому – це не лише християнська заповідь, а й природна потреба його душі. З 2014 року Охота В.Б. долучається до загону українських волонтерів, допомагаючи нашим захисникам на Сході країни.

2 березня 2022 року Володимир Борисович добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Як сапер, разом з товаришами пройшов підготовку та виконував бойові завдання в районі міст Мар’янка, Краматорськ, Лиман, Авдіївка, Харківщину. Мав звання старшого лейтенанта, займав посаду командира інженерно-саперного взводу 2 механізованого батальйону військової частини А7014. Офіцер цінував і беріг своїх бійців, у його взводі не було втрат особового складу. Був строгий, рішучий, характеризувався вмінням приймати мудрі та виважені рішення. Яким би важким не був його день на фронті, двічі щодня телефонував матері, знаючи, як вона за нього хвилюється. Спілкувався з дружиною та дітьми. Переймався долею покинутих в прифронтовій зоні тварин, навіть додому привіз котів з району бойових дій.

5 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу м. Зарічне Донецької області машина, в якій знаходився Охота В.Б. та його товариші, попала під артобстріл з РСЗВ з боку противника. Хоробрий командир відтягнув від палаючої машини двох побратимів, тим самим врятувавши їм життя. Коли прийшов за третім воїном, його самого накрила смертельна хвиля.

Володимир захищав Україну до останнього подиху. Він був мужній воїн, справжній патріот, чудова людина, гарний син, люблячий батько.

Нагороди:

– нагрудний знак «66 окрема механізована бригада сухопутних військ» №0099 від 18.04.2023 р., наказ 2477.

-почесна відзнака чернівецької міської ради,  посмертно – медаль «На славу Чернівців» за вагомий внесок у розвиток міста Чернівців, його популяризацію в Україні, посвідчення №656 від 28.06.2023 р., рішення виконкому Чернівецької міськради №147/5 від 14.03.2023 р.

 

Поховали Володимира Борисовича Охоту на Алеї Слави Центрального кладовища Чернівців.

 

У Героя залишилися батьки, дружина, доньки та внук, про народження якого він так і не взнав. Вічна слава Герою!