Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Оріх Борис Зиновійович

07.04.1972 – 21.03.2022


Оріх Борис Зиновійович – професійний військовий, ветеран АТО/ООС, учасник миротворчих операцій, головний сержант, інструктор відділення контролю загону контролю якості проведення робіт з розмінування центру розмінування військової частини А2641 Сил підтримки Збройних Сил України.

Оріх Борис Зиновійович – народився 07 квітня 1972 року в с. Сосулівка, Чортківського району, Тернопільської області, у робітничій сім’ї. Тато був механіком в будівельній організації, а мама працювала бухгалтером.

Освіта: Спочатку навчався в Кам’янець-Подільській ЗОШ №10. В 1987р. закінчив Кам’янець-Подільську ЗОШ №7. В 1987-1990р. навчався в Кам’янець-Подільському СПТУ №14 за спеціальністю художник- оформлювач.

1990 року потрапив до строкової служби. Почав службу командиром відділення на артбазі у 2000р.

З 2008р. став сапером групи розмінування у військовій частині А2641, зокрема в останні роки інструктором загону контролю якості з проведення робіт із розмінування.

В 2012р. сержант-інструктор групи військової допомоги відділу миротворчого персоналу ЄС, ОБСЄ, НАТО та коаліційних сил Центр забезпечення миротворчої діяльності та реалізації міжнародних договорів IP Афганістан.

Борис Оріх був високопрофесійним військовим, неодноразово виконував бойові завдання в районі АТО/ООС, учасник миротворчих операцій головний сержант Борис Оріх героїчно загинув під час виконання бойового завдання 21 березня 2022р. захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України на Київщині в районі населеного пункту Лютіж.

Щирий серцем та багатий душею, справжній професіонал, фахівець своєї справи, патріот і відважний воїн, він усього кілька днів не дожив до свого 50-річчя.

Указом Президента України від 09 квітня 2022 року №224/2022 «Про відзначення державними нагородами України» нагороджений за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ-го ступеня (посмертно).

Рішенням 19 сесії Кам’янець-Подільської міської ради №21/19 від 15.07.2022р. за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовий присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам’янці-Подільському.