Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Старший солдат

Олексійчук Богдан Віталійович

16.10.1999 - 24.02.2022


Олексійчук Богдан Віталійович народився 16 жовтня 1999 року у с. Тарасівка. Кам’янець –Подільського району Хмельницької області.

Мати медпрацівник, батько водій.

У 2006 році розпочав навчання у 1-му класі НВК № 16, а у 2015 році закінчив 9 клас.

У нього було сильно розвинуте почуття справедливості, дружби і поваги, завжди ставав на захист слабших, ніколи не ображав дівчат. Він проявляв велику увагу екологічним проблемам. Як член шкільного загону екологічної варти «ЕКО» брав активну участь у природоохоронних акціях, конкурсах, рейдах.

Богдан користувався повагою у педагогів, товаришів за веселий настрій. І як говорили, був душею будь – якої компанії.

Після закінчення 9-го класу у 2015 році став студентом Кам’янець-Подільського індустріального коледжу.

У 18 років був призваний на військову службу. Служив старшим солдатом,  старшим водієм інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти військової частини А2300. Коли у 2014 році розпочалася АТО, він заявляв: « Я буду захищати Україну, бо я її люблю».

24 лютого 2022 року у перший день повномасштабної російсько-української війни Богдан  перебував на Херсонщині. У цей же день Збройні сили України відбивали Антонівський міст у Херсоні. Богдан разом із побратимами виконував бойове завдання між пунктами Чаплинка та Мирне Херсонської області та, на жаль, внаслідок  артилерійського обстрілу збройними силами російської федерації загинув. Як захисник і патріот України, Олексійчук Богдан  став одним із перших, хто загинув у повномасштабній війні.

Олексійчук Богдан Віталійович за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку відзначено  державною нагородою згідно УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ В. ЗЕЛЕНСЬКОГО № 79/2022 від 28 лютого2022 року нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

 

Рішенням 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № № 149/29 від 31.05.2023 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».