Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Солдат

Михайловський Микола Миколайович

14.12.2003 - 20.09.2022


Микола Михайловський народився у с. Драганівка, Чемеровецького району Хмельницької області.

В 2006 р. Микола пішов у ДНЗ дошкільної освіти ,,Берізка”, с. Біла, Чемеровецького району.

Рано залишився без батька, і тому ріс самостійним і допитливим хлопчиком, і завжди брав приклад з старших братів.

З 2010 року навчався у Більській ЗОШ I-III ступеню ім. К.І. Геренчука.  

Через сімейні обставини у 2019 р. сім’я переїхала в місто. Кам’янець Подільський, і Коля став учнем Мукша-Китайгородського ліцею.

Вже тоді син поставив собі ціль , стати військовим.У 18 років, наслідуючи старших братів, які воювали з 2014 року, вступив в Збройні Сили України за контрактом. 

Після закінчення школи, Микола твердо вирішив, що стане військовослужбовцем, і суміщатиме службу з навчанням.

16 січня 2022 року Микола Михайловський був зарахований до Житомирського навчального центру, а вже 01.02.2022 згідно наказу командира в/ч А2900, він був зарахований на службу за контрактом і став солдатом гранатометником в/ч А2582, легендарної 80 ОДШБ.

З перших днів повномасштабного вторгнення син був у найгарячіших точках на мапі війни. Лиман, Піски, Бахмутський напрямок, Херсонський, і Харківщина. При звільнені Харківщини Микола Михайловський був удостоєний честі підняти прапор перемоги над звільненою Балаклією. Його мрією було підняти прапор своєї країни над Кремлем. Не судилось…

Після важкого поранення, не долікувавшись і не пройшовши реабілітацію, повернувся у розпорядження своєї частини  і в першому ж бою загинув.

Його юне серце перестало битись в населеному пункті Оскіл Ізюмського району Харківської області. Він потрапив під танковий обстріл окупантів.

Визволяючи Харківську область, Ізюмський район, населений пункт Оскіл 20 вересня 2022 року Микола Михайловський загинув.

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 23 сесії Кам`янець-Подільської міської ради VIIІ скликання № 156/23 від 08.11.2022 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно). 

Відповідно до Указів Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Миколу Михайловського нагороджено орденом “За мужність III ступеня” (посмертно).

У Героя залишились мати та 4 брата. Сім’ю юнак так і не створив…