Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Матвійчук Євген Вадимович

12.06.2003 - 02.03.2023


Матвійчук Євген Вадимович народився  12 червня  2003 року в селі Рахнівка  Кам’янець-Подільського району (раніше Дунаєвецького району) Хмельницької області. Мати Матвійчук Оксана виховувала сина одна. 

Із 1-го по 6-й клас навчався у Рахнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (сьогодні це Рахнівська гімназія). Із 6-го по 7-ий клас навчався в Кучанській ЗОШ Новоушицького району, куди переїхали з мамою за сімейними обставинами.

У 2016 році прибув у 8-й клас ЗОШ № 16 І-ІІІ ступенів м. Кам’янця-Подільського, 11 клас якої закінчив у 2019 році. 

Після закінчення школи працював на ФОП «Тарасівські ковбаси», де зарекомендував себе добросовісним, скромним та трудолюбивим працівником. Але він зрозумів, що йому потрібна професійна освіта і у вересні 2022 року пішов навчався у ДПЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти» за спеціальністю – пекар, кухар. Та просто студентом залишатись не зміг, бо горів військовою службою, адже у країні триває війна. Він постійно говорив: «Я обов’язково піду захищати Україну, я ховатися не буду». Йому було лише 19, а в голові безліч сміливих мрій і планів на життя, хотів мати власну справу й постійно розвивався. Хлопець чекав на призов і казав рідним, що в будь-якому випадку стане на захист країни. Після того, як скасували призов на строкову службу, почав шукати можливості потрапити до армії, тричі ходив до військкомату. Згодом юнак зміг підписати контракт. Тому на початку грудня 2022 року став на захист країни. Казав: «Хто як не я?». Юнака дуже засмучувало, що дорослі чоловіки тікали з країни або відкуплялися від повісток. 

Матвійчук Євген був солдатом, номер обслуги гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу 3 гірсько-штурмової роти військової частини А3029.

Загинув 02 березня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу, отримавши осколкові поранення несумісні з життям, під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

За особисту мужність. Виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Матвійчук Євген  Вадимович  згідно указу Президента України В. Зеленського №483/2023 від 9 серпня 2023 року нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 29 сесії Кам`янець-Подільської міської ради № 83/29 від 31.05.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).