Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Мамчук Віктор Володимирович

07.09.1989 – 18.12.2022


Віктор Володимирович Мамчук народився 07.09.1989 року в місті Кам’янець–Подільський Хмельницької області. 

Навчався у Кам’янець – Подільський ЗОШ № 15.

У 2009 році закінчив Державний вищий навчальний заклад «Кам’янець–Подільський коледж будівництва, архітектури і дизайну» за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель та споруд» і здобув кваліфікацію техніка-будівельника. Весь колектив досі з трепетом згадує свого випускника, старосту групи, відмінника навчання.

З ранніх років займався у секціях з бойового мистецтва. Неодноразовий учасник та переможець чемпіонатів міста та області з рукопашного бою. 

З 2009 по 2010 рік служив у армії у військах особливого призначення. 

У 2014 році закінчив Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Економіка підприємства» та здобув кваліфікацію спеціаліста з економіки підприємства. До 2022 року працював за кордоном на будівельних, монтажних, висотних роботах. Захоплювався туристичними походами у горах Карпат, мисливством, рибалкою.

Щирий, відкритий, цілеспрямований, активний, завжди мав чітку громадянську позицію за справедливість, вболівав за рідний край і тому не випадково, що від початку широкомасштабної війни перебував на передовій на фронті. Будівельник за фахом, Віктор добровільно став на захист України, бо відчув відповідальність за свою родину та державу. Про таких, як він кажуть: «Справжній патріот». Брав участь у боях за Херсонщину у складі Сил спеціальних операцій.

Старший матрос Віктор Мамчук загинув 18 грудня 2022 року під час звільнення селища Білогрудово Херсонської області.

 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 26 сесії Кам`янець-Подільської міської ради № 11/26 від 10.01.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно). 

 

У Віктора залишилися батьки, брат, дружина.