Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Кінц Віталій Володимирович

17.11.1979 – 07.08.2023


Кінц Віталій Володимирович народився 17 листопада 1979 року в м. Зволен (Чехословаччина) у сім’ї військових.

В с. Оринин навчався в місцевій школі.

1994-1996 рр. навчався в Донецькому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Г.Т. Берегового.

Професію рятувальника обрав 1996-го, коли вступив до Військово-інженерного інституту при Подільській державній аграрно-технічній академії.

До лав ДСНС долучився 2000-го.

З 2006 по 2008 роки продовжив навчання в Подільському державному аграрно-технічному університеті, «Факультет військової підготовки», та здобув ступінь магістра.

З 2000-2004 рік – проходив службу на різних посадах міста Донецьк.

З 2004-2017 рік – начальник сектору цивільного захисту міст Краматорськ та Добропілля.

З 2018 року – начальник 9-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області.

Полковник Кінц Віталій Володимирович пройшов службу від командира взводу до начальника державного пожежно-рятувального загону. Мав чисельні державні нагороди.

7 серпня 2023 року у місті Покровськ, під час ворожого обстрілу, Віталій Володимирович, пліч-о-пліч з особовим складом Покровського гарнізону, рятував мирних мешканців. Проте, під час повторного обстрілу Віталій Кінц отримав тяжкі поранення. Його було госпіталізовано до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова. Лікарі відчайдушно боролися за його життя…

Життя Віталія Кінца обірвалося 13 серпня 2023 року у Дніпровській лікарні від поранень, отриманих під час обстрілу міста Покровськ.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня начальника 9 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління полковника служби цивільного захисту Віталія Володимировича КІНЦА, який отримав смертельне поранення під час ліквідації наслідків обстрілу в м. Покровськ (посмертно).

 

Поховали Героя  в рідному селі Оринин.

 

У Віталія Кінца залишились дружина, двоє синів та батьки.