Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Кухар Андрі́й Анатолійович

14.12.1987 - 14.03.2016


Народився в селі Кугаївці Чемеровецького району Хмельницької області. Навчався у Кам’янець-Подільському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою

2009 року розпочав військову службу з посади командира взводу, згодом – курсовий офіцер, командир інженерної роти. 

Капітан, заступник командира батальйону з озброєння, 321-й окремий інженерний батальйон. На схід України відбув в рамках чергової ротації наприкінці лютого 2016 року. 

Військовий неодноразово брав участь в антитерористичній операції, але остання поїздка на Схід стала для нього фатальною. Причини та обставини загибелі з’ясовуються. “Хлопець з дитинства мріяв носити форму, тому одразу ж після закінчення 9 класу вступив до Кам’янець-Подільського військового ліцею, а в подальшому так і продовжив кар’єру військовослужбовця. За п’ять років служби в частині показав себе справжнім патріотом, відповідальним та дисциплінованим. Восени Андрій мав отримати чергове звання майора”, – розповідає друг, колега Іван Веретко. 

Вшанували Героя рідні, друзі… 

Для військової частини А 3479 з озброєння, яка перебуває в складі 48-ї інженерної бригади Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України – це перша втрата за час проведення антитерористичної операції.

14 березня 2016 року трагічно загинув поблизу села Покровське Бахмутського району. 

Похований у рідному селі. 

27 травня 2015 року нагороджений відзнакою Кам’янець-Подільської міської ради «За заслуги перед міською громадою» .

Рішенням 14 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 10/14 від 05.07.2016 року присвоєно звання “Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського”.

Без Андрія лишились дружина, донька 2012 та син 2014 р.н.