Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Молодший сержант

Кріль Юрій Олександрович

03.02.1983 - 28.03.2023


Юрій  Олександрович Кріль народився в селі Зеленче Дунаєвецького району Хмельницької області 3 лютого 1983 року. 

Закінчив місцеву школу. Про себе залишив в однокласників, учителів, друзів, односельчан найкращі спогади та враження. «Світла, чесна, позитивна людина». З цих слів розповідь починає кожен.

Народився і  виховувався у вчительській родині, він перейняв усе найкраще від батьків. Мати працювала вихователем у дитячому садочку, батько – вчителем фізики та математики місцевої школи. У душі сина проросла велика любов до світу, до людей, до життя, посіяна батьками.. Неодноразово брав участь в олімпіадах, спортивних змаганнях.  

Після закінчення школи здобув вищу освіту в Кам’янець-Подільському університеті ім. Івана Огієнка. Закінчив фізико-математичний факультет.

Потім – служба в армії. Служив у Києві у військах спецпризначення. По закінченню – певний час працював у поліції. Одружився. Став гарним сім’янином. У чоловіка була прекрасна родина. Разом з дружиною і донечкою проживали у Кам’янці-Подільському.

Будучи патріотом і знаючи, що повинен захищати родину, рідну землю, Україну, відразу після повномасштабного вторгнення написав заяву у військкоматі. Був призваний на військову службу під час мобілізації 21 червня 2022 року. Після призову проходив стажування у Великобританії згідно до навчальної програми для українських військових – як воїн штурмового підрозділу, а потім, після повернення, через певний період – знову стажування у Польщі як парамедик.

Молодший сержант, старший бойовий медик 1-ї аеромобільної роти аеромобільного батальйону Кріль Юрій Олександрович, відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконав військовий обов’язок у бою за Україну, її свободу і незалежність, віддавши життя 28 березня 2023 року поблизу населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області.

Поховали захисника на Меморіальній алеї Слави міського кладовища у Кам’янці-Подільському.

Рішенням 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 31 травня 2023 року № 88/29 присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янець-Подільський» (посмертно). 

У Героя залишилися донечка, дружина, батько та сестра.