Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Кривіцький Олексій Олександрович

31.03.1991 - 17.10.2022


Народився 31 березня 1991 року в місті Кам’янець-Подільський.

У 2007 році закінчив 9 клас Кам’янець-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №12 ім. Л. Дмитерка та вступив до Кам’янець-Подільського професійно-технічного училища №14 (тепер ДНЗ “Подільський центр ПТО”) на спеціальність “електрик, слюсар з ремонту електрообладнання й устаткування”. 

Після отримання диплому проходив строкову службу у м. Одеса. Згодом, задля фінансової підтримки своєї сім’ї, виїхав за кордон на заробітки, де перебував кілька місяців та почав працювати у сфері охорони.

З початку повномасштабного вторгнення росії Олексій декілька разів намагався доєднатися до місцевого ТРО, згодом звернувся у РТЦК та СП. 9 березня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ, пройшов спеціальне навчання та був призначений бойовим медиком 2 механізованого взводу 3 механізованої роти механізованого батальйону В/Ч А7015. Неодноразово виконував свій військовий обов’язок у складі груп ДРГ на Харківському та Донецькому напрямках, рятуючи побратимів. 

Загинув 17 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі Яковлівка Бахмутського району Донецької області. Потрапивши у засідку ворога, група, у складі якої був Олексій, опинилась під артилерійським вогнем. Солдат до останньої хвилини свого життя намагався врятувати інших. Загинув  внаслідок осколкового влучання в голову. 

Нагороджений званням «Почесний громадянин міста Кам’янець-Подільський» (посмертно).

Рішенням 26 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 10.01.2023 року № 5/26 присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».