Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Костишин Дмитро Богданович

08.11.1994 – 05.01.2023


Народився 8 листопада 1994 року у місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області. 

Навчався в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 з першого по 9 клас.

Після закінчення 9 класу вступив до ПТУ № 14, через рік – до ПТУ № 15. Захоплювався східними єдиноборствами.  

Служив у лавах ЗСУ. Гідно відслужив строкову, працював, деякий час служив в охоронному підрозділі. Одружився, став татом. Мріяв про прекрасне майбутнє. 

З початком повномасштабної війни добровільно пішов до військкомату. Дмтро Костишин, молодший сержант військової частини А3892, проявив себе як умілий командир гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

5 січня 2023 року під час бойових дій з військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області Дмитро загинув у віці 28 років. 

Нагороджений: орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений Указом Президентва України № 436/2023 від 18 липня 2023 року.

Рішенням 27 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 216/27 від 23.03.2023 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Без батька залишився син, який на сьогодні перебуває у Польщі, у вічній скорботі батьки.