Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Комарніцький Олексій Миколайович

27.11.1993 – 26.02.2022


Комарніцький Олексій Миколайович народився 27 листопада 1993 року у місті Кам’янець-Подільський в сім’ї робітників.

Відвідував дитячий садок № 8. 

З 1 по 8 клас навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7. 

З дитячих років мріяв стати військовим, тому продовжив навчання у Кам’янець-Подільському військовому ліцеї. Після закінчення ліцею навчався у Львівській військовій академії імені гетьмана Сагайдачного.

За направленням поїхав служити у військову частину А 0563 м. Охтирка Сумської області. Дослужився до звання капітана.

Неодноразово виконував завдання у зоні АТО та ООС, допомагав ліквідовувати пожежу на складі боєприпасів у Балаклії. За мужність та відданість був нагороджений трьома орденами.

26 лютого 2022 року під час прильоту ворожої авіації на військову частину, де служив Олексій, він загинув. Але тіла не знайшли, тому рік вважався зниклим безвісти. За даними ДНК встановили особу загиблого.

Комарніцькому Олексію присвоєно звання майора (посмертно).

18 липня 2023 року відбулось поховання захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 31 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 20.07.2023 року № 15/31 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Залишились батьки, дружина Наталія, яка працює бухгалтером у військовій частині м. Охтирка та син, який  у 2023 році пішов до першого класу.