Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Козак Руслан Олександрович

27.08.1990 - 29.03.2022


Народився 27 серпня 1990 року в Молдові м. Єдінці.

Згодом сім‘я повернулася назад в Україну та проживала у с. Залуччя Кам‘янець-Подільського району.

З 1996 по 2007 рік навчався у Черчецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З 2007 по 2011 рік навчався у Кам‘янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка на факультеті журналістики. Займався боксом та вільною боротьбою. Паралельно закінчив військову кафедру.

2011 року почав займатися підприємницькою діяльністю. Цього ж року одружився, а згодом народилася донька Руслана.

2014 року вступив до лав ЗСУ. Спочатку пройшов курси з підвищення кваліфікації у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Потім отримав посаду замісника командира роти снайперів у 30 механізованій бригаді. Брав участь у боях за Авдіївку, Мар‘їнку та Дебальцево. 2015 року був демобілізований та знову зайнявся підприємницькою діяльністю.

З початком повномасштабного вторгнення не міг бути осторонь, тому 08.03.2022 знову вступив до лав ЗСУ 28 ОМБ Лицарів Зимового походу. Там займав посаду замісника роти РХБЗ. Брав участь в обороні Миколаєва та отримав підвищення звання — старший лейтенант.

Руслан був хорошим батьком, чоловіком, сином, братом, другом! Він був душею компанії. Завжди позитивний, виважений, рішучий, відповідальний, справедливий та готовий прийти на допомогу. Він обожнював риболовлю, музику, любив подорожувати та проводити час з рідними та друзями. Незадовго до війни втілив свою мрію — у сім‘ї з’явився собака, якого донька назвала Барні — найвірніший друг.

Руслан мужньо стояв за Херсон.Загинув  під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Олександрівка Херсонській області 29 березня 2022, був похований у с. Станіславі.

Згодом перепохований на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

За особисту мужність виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов‘язку був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

 

Рішенням 26 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 10.01.2023 року № 8/26  за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського». 

Без тата залишилась донька.