Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Кондратов Василь Васильович, позивний «Казах»

04.09.1972 - 04.06.2023


Кондратов Василь Васильович народився  4 вересня 1972 року в Казахстані в селищі Амангельди Карасуського району Кустанайської області, де і закінчив перший клас. Згодом сім’я повернулась на малу батьківщину у село Боришківці Кам’янець-Подільського району  Хмельницької області. Отримав початкову та базову середню освіту в Боришковецькій ЗОШ. Однокласники згадують Василя щирим, активним та завжди усміхненим хлопчиком. 

Після закінчення школи навчався в ПТУ № 6, що в Кам’янці-Подільському, де здобув професію тракториста.  

У грудні 1990 року вступив до лав тоді ще армії срср. Служив в Архангельску.

Після проголошення незалежності України у 1991 році склав присягу на вірність українському народу. 

Після закінчення служби працював у будівельній бригаді в рідному селі, потім на Кам’янець-Подільському цементному заводі, консервному заводі, де й познайомився з майбутньою дружиною Валентиною. Одружилася молода пара 23 вересня 1995 року. Невдовзі Василь та Валентина стали щасливими батьками, адже у 1996 році у них з’явився первісток Павло, а у 2005 році сім’я поповнилася ще одним синочком Валентином. Обидва сини відомі спортсмени: старший Павло майстер спорту міжнародного класу, член збірної України з кікбоксингу, володар кубка світу і Європи, бронзовий призер чемпіонату світу, неодноразовий чемпіон Європи. Він є гордістю Кам’янець-Подільського ліцею № 16 (випускник), нашого міста, області, України. Сьогодні Павло також захищає України на східних рубежах. Молодший син Валентин призер обласних змагань та чемпіонатів із кікбоксингу.

 У 2020 році не було меж щастю і радості. У великій родині Кондратових народилася онучка Даяна, для якої дідусь Василь став найкращим і найбільш любимим. Василь Васильович всю свою любов та ніжність віддавав маленькій Даяночці.

13 лютого 2023 року Василь Кондратов без вагань пішов захищати нашу Батьківщину від ворога.

А вже 4 червня 2023 року під час мінометного обстрілу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність солдат Кондратов Василь Васильович загинув поблизу населеного пункту Кам’янське Запорізької області. Чоловік був стрільцем стрілецького взводу, загинув як Герой. 

 

Поховали Героя у рідних Боришківцях.

Рішенням 31 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 20.07.2023року № 10/31 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

У Героя залишилися мама, дружина, два сини, внучка, дві сестри і двоє братів.