Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Підполковник

Коваль Сергій Васильович

30.08.1977 - 26.03.2021


Сергій Васильович Коваль народився 30 серпня 1977 року, с. Рихта, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. 

Навчався у середній школі № 2 м. Кам’янець-Подільський, яку закінчив у 1994 році. 

Цього ж року вступив до Військово-інженерного інституту при Подільській державній аграрно-технічній академії, який закінчив у 1999 році.

Військову службу проходив на посадах командира взводу розмінування, командира роти розгороджень, начальника електротехнічної служби-енергетика, заступника командира інженерно-дорожнього батальйону.

З 2009 року військову службу проходив у військовій частині А2641 (Центр розмінування) у м. Кам’янець-Подільський. Остання посада – командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв центру розмінування.

З березня 2014 року по березень 2015 року був учасником миротворчої місії в Республіці Афганістан. З 2015 року неодноразово брав участь в бойових діях у районі проведення АТО/ООС. Нагороджений багатьма відомчими відзнаками та нагородами.  

Кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, Сергій Васильович усе своє професійне життя присвятив Збройним Силам України. Пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Мав досвід участі у миротворчих операціях. З початку російсько-української війни – учасник АТО/ООС. Неодноразово нагороджувався відомчими відзнаками та нагородами.

26 березня 2021 року підполковник Сергій Васильович героїчно загинув на Сході України. Сергій, рятуючи пораненого від ворожого вогню побратима, загинув від кулі снайпера.

Указом Президента України № 149/2021 від 7 квітня 2021 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 11 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 16.06.2021 року № 15/11 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

 

Залишились батьки, дружина, син і дочка.