Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Квасний Захар Андрійович

13.08.1999 - 06.03.2022


Народився 13 серпня 1999 в с. Руда Кам’янець-Подільського району

Навчався в Кам’янець-Подільському НВК № 3.

Закінчив Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Військову освіту здобув в НАСВ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

В 2021 році року прийняв командування інженерно-саперним взводом інженерно-саперної роти інженерно-саперного батальйону 70-го центру інженерного забезпечення.

Був відряджений в один із підрозділів Сухопутних військ ЗС України для виконання бойового завдання в передмісті м. Києва. 25 лютого 2022 року, після виконання поставленого завдання з підриву мосту, щоб заблокувати прохід колоні окупантів в районі міста Ірпеня, взвод інженерних загороджень був атакований військами російської федерації. Внаслідок цього, до вказаного місця збору групи, він не повернувся.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі (Указ Президента України від 7 квітня 2022 року № 220/2022 «Про відзначення державними нагородами України»).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 19 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 15.07.2022 року № 20/19 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Сумують за Героєм мати, вітчим, сестра, брат та наречена.