Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Катеринчук Михайло Вячеславович, позивний «Катер»

21.11.1994 – 20.06.2023


Катеринчук Михайло народився у сім’ї залізничників у селі Гуменці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. 

У 2000 році вступив до 1 класу Гуменецького навчально-виховного комплексу. 

Після закінчення школи у 2011 році вступив до Жмеринського вищого професійно-технічного училища та здобув професію помічника машиніста електровоза, слюсаря з ремонту рухомого складу. 

У 2013 році вступив за контрактом на службу до ЗСУ. З 2014 року брав участь в АТО, а саме в обороні Луганського аеропорту. У 2015 році вступив до Житомирського військового інституту і здобув вищу освіту бакалавра за спеціальністю «Радіотехніка. Технічний фахівець в галузі електроніки та теплокомунікації».

15 листопада 2017 року звільнився з військової служби у зв’язку із закінченням контракту. Влаштувався помічником машиніста тепловоза дільниці залізничних перевезень на Кам’янець-Подільський АТ «Подільський цемент» і вже за рік отримав підвищення. 

З перших же днів повномасштабного вторгнення Михайло пішов воювати. Брав участь в обороні Києва, далі десятки бойових завдань, які виконував з честю.

Під час виконання бойового завдання у зоні проведення бойових дій на Луганщині 20 червня 2023 року життя бійця добровольчого формування “Правий сектор” Катеринчука Михайла В’ячеславовича обірвав клятий ворог. Йому було всього 28 років. 

Нагороди:

Медаль «Захиснику Вітчизни»

Нагрудний знак Хрест «За оборону Луганського аеропорту»

Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Пам’ятний знак «За військову доблесть»

Медалі «Учасник АТО», «За участь в антитерористичній операції».

Рішенням 31 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 20.07.2023 року № 11/31 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.