Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Калашніков Максим Дмитрович

16.10.1997 - 13.03.2023


Максим Калашніков народився 16 жовтня 1997 року в місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області в сімʼї колишнього військового Дмитра Калашнікова і майбутньої кравчині Тетяни Тройнер. Максим був старшою дитиною, в нього потів зʼявився брат Олександр, сестра Оля та брат по мамі Іван. У 9 років в Максима не стало батька і матері довелось виховувати трьох дітей самій. 

Навчався в школі № 13 до 9-го класу.

Продовжив навчання в ДНЗ «Подільський центр ПТО», де гарно вчився, здобуваючи професію слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, машиніста крана автомобільного. 2016-го він закінчив заклад, але й досі вчителі згадують його теплим словом. Він стигав суміщати роботу з навчанням і міг себе повністю забезпечувати . Після навчання Максим рік працював і  підписав контракт в 2017 році. З 2017 року проходив службу за контрактом в лавах Збройних Сил України. За час служби приймав участь  в АТО та ООС. Приблизно в 2018 році Максим Калашніков перейшов з свого батальйону на строкову службу в Одесу, там він і познайомився з тату.  Саме в цей період купує свій перший тату набор і вже тоді мріє про свій салон тату. Після закінчення строкової служби Максим відправляється до своєї мами в Хмельницький, звідки потім назад до Камʼянця. За цей час так і не влаштувавшись на роботу, Максим підписує другий контракт на 3 роки. Відслуживши 1 рік і кілька місяців знайомиться з своєю майбутньою дружиною. В шлюбі усього вони були 1,5 роки, а разом 3 роки .

 

Під час повномасштабного вторгнення російської нечесті без зволікань став на захист Батьківщини. 24 лютого 2022 року він прибув РТЦК та СП для захисту Батьківщини.

У квітні 2022 року виїхав на першу ротацію з початку повномасштабної війни. Ротація тривала 8 місяців, він приїхав майже під новий рік . Відбувши відпустку і навчання, довжиною в 2 місяці, Максим поїхав на останню в своєму житті ротацію. 

Максим був мужнім воїном вірним побратимом готовим завжди прийти на допомогу, але в запеклому бою з рашистськими загарбниками 13.03.2023 року між населеними пунктами Орєхово-Василівка та Міньківка Бахмутського району Донецької області отримав важке поранення яке, на превеликий жаль, виявилось несумісне з життям.

 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

 

Рішенням 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 86/29 від 31.05.2023 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).