Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Молодший сержант

Зирянов Вячеслав Володимирович, позивний «Зиря»

30.05.1979 – 06.07.2023


ЗИРЯНОВ  В’ячеслав Володимирович, (30.05.1979 – 06.07.2023)

Позивний “Зиря”

 

В’ячеслав Зирянов народився 30 травня 1979 року у м. Кам’янець-Подільський.

У 1996 році закінчив Кам’янець-Подільську ЗОШ #15. У 1999 році закінчив Кам’янець-Подільський індустріальний технікум за спеціальністю “Монтаж та експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд”. У 2005 році закінчив Тернопільську академію народного господарства та здобув кваліфікацію магістра з фінансів.

Війна застала В`ячеслава у рідному місті. Не маючи ніякого досвіду строкової служби в армії та не маючи будь-якого іншого військового досвіду з перших же днів війни встав на захист своєї країни. Це було абсолютно тверде та свідоме рішенн. Службу проходив у 87 окремому батальйоні територіальної оборони (106 бригада/частина А7180) і вже скоро від простого рядового солдата дослужився до командира стрілецького відділення та отримав звання молодшого сержанта.

Всі, хто знав В’ячеслава пам’ятають його щирим, надійним, мужнім, надзвичайно справедливим та завжди усміхненим добряком. Люблячий син для своїх батьків, рідна душа для брата, коханий чоловік, улюблений зять, вірний друг та побратим… Любив життя, роботу, відпочинок на природі, любив свою країну та рідне місто, обожнював тварин, постійно допомагав притулкам. Мав багато планів на майбутнє, мріяв про перемогу та обіцяв повернутися лише із нею, але не зміг….

Воїн загинув 6 липня 2023 року, потрапивши під ворожий обстріл в с. Петропавлівка Куп’янського району Харківської області.

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 23 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 17/31 від 20.07.2023 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Залишились люблячі батьки, брат, п’ятеро улюблених племінників та дружина.