Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Заголдний Олександр Петрович

05.10.1980 – 20.10.2023


Олександр Петрович народився в Кам’янці-Подільському 5 жовтня 1980 р. Навчався в 6 школі та профтехучилищі, де здобув професію екскаваторника, а згодом оволодів і деревообробною спеціальністю. Працював на пилорамі.

У перші дні повномасштабної війни добровільно вступив до лав ЗСУ.

З червня 2022-го виконували різні завдання на бахмутському напрямку, в Лисичанську, на Херсонщині. На жаль, 20 жовтня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу с.Киселівка Херсонської області, Олександр загинув.

Деякий час військовий вважався зниклим безвісти, тепер підтверджено його загибель у ході захисту Батьківщини. Герою навіки 43.

Побратими згадують Олександра як надійного друга, професіонала своєї справи, який неодноразово доводив, що він – справжній сапер.

Поховали захисника на Алеї Слави міського кладовища.

Рішенням 42 сесії Кам`янець-Подільської міської ради VIIІ скликання № 5/42 від 04.07.2024 року за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).

У Героя залишилися мати, старший брат, племінниця.