Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Дунєв Руслан Миколайович

06.07.1977 - 26.02.2022


Народився Руслан 6 липня 1977 року в селі Залізничне Болградського району. Руслан у школі відрізнявся запальністю, завжди відстоював свою правоту, захищав інших. Був уважним до людей, доброзичливим та позитивним.

Після закінчення 9 класів Залізничненської школи Руслан навчався у Суворовському училищі на столяра-тесляра. Потім працював деякий час у сільгосппідприємстві. У 1995 році його призвали на військову службу.

За півтора року в армії Руслан пройшов сержантське навчання по системі “Беркут” у Золочеві Львівської області, потім служив у внутрішніх військах МВС у Горлівці. Однак з військовою службою поєднав себе не відразу. Після строкової служби він ще працював теслярем у рідній школі та паралельно вчився на водія.

Коли вже отримав водійське посвідчення, у 1999 році вступив до лав 45-ї аеромобільної бригади в Болграді. Коли ж ця бригада розформувалася, Руслан потрапив у 79 окрему десантно-штормову бригаду.

Згодом Руслан Дунєв був учасником миротворчої місії ООН в Сьєрра-Леоне (Африка) та Республіці Косово. З початку російсько-української війни з 2014 року Руслан постачав спорядження на схід країни, де потрапляв неодноразово в небезпечні ситуації. 

Його загальний військовий стаж складав майже 25 років і 2022 року Руслан мав йти на пенсію, але не сталося.

26 лютого 2022 року він потрапив під обстріл диверсійно-розвідувальних груп поблизу Миколаєва, ворожа куля не залишила шансів на порятунок військовому водієві. У Руслана залишилась дружина та дві доньки. 

Військовий нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня посмертно, який передали родині загиблого побратими Руслана та командування відділення взводу забезпечення 79 окремої ДШБр.

На фасаді Залізничненського ліцею встановлено пам’ятний знак на честь військовослужбовця Збройних сил України Дунєва Руслана Миколайовича. 

Також рішенням Головного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” («Джура») куреню, створеному на базі Залізничненського ліцею Болградської міської ради Одеської області, присвоєно ім’я Руслана Дунєва.

Похований у рідному селі Залізничне Болградського району Одеської області.