Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гречка Віталій Андрійович

02.04.1999 – 10.07.2023


Віталій Гречка народився 2 квітня 1999 року в місті Камʼянці-Подільському. В нас закінчив школу. Його виховувала лише мати.

Коли досяг повноліття, був призваний на військову службу. Службу проходив у 703-му полку. Саме тут Віталій захопився саперною справою, тому під час служби підписав контракт зі Збройними Силами України.

Віталій обрав службу в армії, коли вже тривала війна з росією. Це був 2018 рік. Разом з військовослужбовцями 703-го полку Віталій вперше поїхав у зону проведення операції об’єднаних сил (ООС) у Луганській та Донецькій областях з 05.05.2019 по 09.11.2019.

У 2021 році Віталій втратив найріднішу людину-матір, яка виховувала його та опікала.

У час повномасштабного вторгнення росії в Україну був старшим сапером 2-го відділення загороджень взводу загородження роти загороджень інженерно-саперного батальону в/ч А3817, старшим солдатом.

Залишаючись вірним сином своєї Батьківщини Віталій продовжував захищати рідну землю від ворога. Він хотів, аби його діти зростали у мирній Україні. І робив для цього усе, що міг. 

В 2022 році одружився, невдовзі народилось двійко діток. Віталій зміг приїхати на пологи і весь час в реанімації був поруч з дітками, коли вони не вміли самостійно дихати, їсти. Він стояв поруч, тихенько дивився на своїх діток і плакав. За його словами це був найщасливіший день в його житті. Лише кілька днів він бачив своїх новонароджених діток, одразу повернувся захищати нашу країну. 4 місяці Віталій бачив діток лише по фотографії і відеозв’язку. Він мріяв потримати своїх двійняток на ручках, обійняти, поцілувати.

3 липня йому вдалось все ж таки приїхати додому на 3 дні

Робота сапера надзвичайно важка і небезпечна. На жаль, під час виконання одного з бойових завдань, Віталій загинув Це сталося 10 липня 2023 р. Він підірвався на протитанковій міні, при виконанні бойового завдання отримав поранення несумісні з життям. 

Поховали Віталія з усіма військовими почестями на Меморіалі Героям України у м. Самбір.

Без батька залишились двоє немовлят Марк та Мія, без чоловіка згорьована дружина, батько.