Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гоцуляк Сергій Євгенович

11.11.1980 — 04.01.2023


Сергій Гоцуляк народився 11 листопада 1980 року в місті Кам’янець-Подільський.

Піротехнікою захоплювався з дитинства.

Після закінчення Військового інженерного інституту Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка був направлений в Крим, згодом в службу надзвичайних ситуацій в Хмельницький, пізніше — в Тернопіль.

До повномасштабного російського вторгнення в Україну розміновував Тернопільщину від снарядів Другої світової війни. Командир підгрупи, підполковник служби цивільного захисту, начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Підполковник служби цивільного захисту Сергій Гоцуляк був залучений до проведення робіт з гуманітарного розмінування на визволених територіях Київської та Харківської областей. У складних умовах війни він мужньо виконував небезпечні завдання. Зусиллями піротехнічного підрозділу під його керівництвом було очищено близько 30 тисяч квадратних метрів території, виявлено, вилучено та знищено понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів, які могли завдати значних людських втрат та руйнувань

Загинув 4 січня 2023 року під час виконання бойового завдання з розмінування звільненої від російських окупантів території біля м. Ізюм на Харківщині, внаслідок детонації боєприпасу.

Похований 7 січня 2023 року в селі Яруга Кам’янець-Подільського району Хмельницької області

Кавалер ордена «За мужність» (2023, посмертно), почесний громадянин міста Тернополя (2023, посмертно).

Залишились батьки, дружина, дочка.