Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гордійчук Микола Миколайович, позивний «Гризун»

26.05.1986 – 22.07.2015


Народився в 1986 році у місті Рівне в родині військових. 

Коли Миколі виповнився рік, батьки отримали квартиру в м. Кам’янці-Подільському  Хмельницької області.

Навчався у Кам’янець-Подільській ЗОШ № 7. 

Закінчив Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, за спеціальністю — психолог.

Член НСОУ «Пласт» з 1993 року (належав до гуртка «Леви», з 1996 р. – до підготовчого табору ім. Устима Кармалюка), старший пластун. 

В 2009 році був інструктором військово-патріотичного табору «Легіон-12».

Учасник команди КВК «Наш Формат». Ведучий молодіжної програми «Шоу Кадрів». Засновник та соліст групи «Своєрідне», а потім групи «The DenDi»

Відомий шоуменом у Кам’янці-Подільському під псевдонімом Nik Своєрідний.

Брав активну участь у подіях Революції Гідності у складі 15-ї сотні Самооборони Майдану «Вільні люди». У грудні 2013 р. записав кліп на власну пісню «Твоє призначення має значення». У червні 2014 р. записав відеозвернення на підтримку земляків, які у складі батальйону територіальної оборони Хмельниччини вирушали на схід України. 

З квітня 2015 року проходив службу у БПСМОП «Гарпун». Захоплювався військовою справою. Планував стати офіцером.

У зону АТО відправився добровольцем та з квітня 2015 року служив у батальйоні спеціального призначення «Гарпун», позивний «Гризун».

Отримав численні осколкові поранення кінцівок і тулуба поблизу блокпосту «Шахта», між містами Авдіївка та Ясинувата (Донецька область), внаслідок чого помер під час транспортування до військового шпиталю Красноармійська.

Нагороджений за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) Указом Президента України № 546/2015 від 15 вересня 2015 року.

Рішенням 19 сесії Кам`янець-Подільської міської ради VIII скликання № 25/19 від 15.07.2022  за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

18 березня  2016 року на фасаді Кам’янець-Подільської ЗОШ № 7 відкрили меморіальну дошку загиблому на війні випускнику школи.