Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Глуховський Валентин Михайлович

11.06.1989 – 01.09.2022


Глуховський Валентин народився 11 червня 1989 року у селі Руда-Гірчичнянська на Дунаєвеччині Хмельницької області. Згодом його сім’я переїхала до міста Кам’янець-Подільський.

Навчався у Кам’янець-Подільській ЗОШ №15.

Закінчив Планово-Економічний технікум міста Кам’янець-Подільський за спеціальністю бухгалтерський облік. За тією ж спеціальністю закінчив  Кам’янець-Подільський Сільськогосподарський інститут.

Валентин працював над виготовленням виробів із дерева, любив бачити результат свої праці. У виготовлення меблів вкладав усю свою душу. Віртуозно оволодів усіма станками та верстатами. Він любив свою роботу, мав неймовірну любов до життя та до своєї Батьківщини.

Певний час працював у торгівлі, тут також були у нього гарні перспективи. 

У 2013 році одружився. У шлюбі народилось два синочка. 

24 лютого 2022 року розпочалась повномасштабна війна. Валентин не роздумуючи у перші дні вторгнення пішов до місцевого воєнкомату. Хоча мав групу по інвалідності, про яку змовчав. 

2 березня вступив до збройних сил української армії. 3 березня 2022 року, прибувши з Кам’янець-Подільського РТЦК та СП Хмельницької області, приступив до виконання обов’язків по захисту своєї країни у м. Волноваху Донецької області.

З 4 березня 2022 року зарахований до списків  В/Ч А 0536  53 окремої механізованої бригади імені Володимира Мономаха. Спочатку був на посаді водія-механіка 1-го зенітно-ракетного взводу зенітно-ракетної батареї зенітно-ракетно-артилерійського дивізіону, згодом стрільця зенітника 1-го механізованого батальйону. Не вагався жодної секунди щодо свого рішення. 

Від 3 березня воював на Донеччині. 

Востаннє виходив на зв’язок 25 серпня. За день до того стримали ворожий наступ та знищили колону агресора.

Загинув 1 вересня 2022 року  в зоні бойових дій, внаслідок артилерійського обстрілу з боку збройних сил російської федерації у лісовій смузі поблизу населеного пункту Зайцеве Бахмутського району Донецької області. Отримав вогнепальне осколкове поранення несумісне з життям.

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському. 

Рішенням Кам’янець-Подільської міської ради від 08 листопада 2022 року № 155/23 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання « Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно) .

У Валентина залишилась мама, дружина, два сина.