Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гасанов Максим Олександрович, позивний “Хаттаб”

28.10.1994 - 24.08.2023


Народився в м. Кам`янець-Подільський

Навчався в ЗОШ № 7.

Отримав професію електрика, закінчивши професійно-технічне училище № 6.

З раннього дитинства цікавився історією своєї держави. Займався реконструкцією, виготовленням власноруч атрибутики різних епох, дотримуючись елегантності та деталізації, точності та неординарності. Був інструктором зі стрільби з лука у стародавній фортеці у рідному місті.

Дуже любив природу рідного краю, особливо любив гори.

Захоплювався риболовлею, вмів смачно готувати, особливо на природі.

Любив землю і роботу на ній: встиг посадити сад на батьківському обійсті, любив розводити та доглядати свійську птицю та тварин.

Саме через велику любов до України став на її захист.

В 2018 році підписав контракт із ЗСУ, був стрільцем-сапером у вч А2390, поповнивши ряди Захисників суверенітету України. Гідно виконував бойові завдання у АТО/ООСЧ в Донецькій та Луганській областях. Через три роки демобілізувався.

В 2023 році повернувся до лав ЗСУ на військову службу по мобілізації. Пройшовши навчання у Великобританії з відзнакою, повернувся на Батьківщину, де у статусі старшого солдата, стрільця-снайпера І відділення снайперів ІІ взводу снайперів роти снайперів вч А0224 віддав своє життя за український народ та територіальну цілісність рідної країни. Гаслом 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, в якій служив Максим Гасанов, як і гаслом по життю самого хлопця, було «Завжди – перші!»

На жаль, саме в День Незалежності України хлопець, що любив її понад усе, загинув. 24 серпня 2023 року в районі н.п. Мар`їнка в результаті мінометного обстрілу з боку противника, отримавши поранення, несумісне з життям, Максим Гасанов загинув.

Він був ідеальним сином та онуком, щирим братом та другом, був коханим, що не встиг втілити в життя свої мрії. Ніщо не заповнить порожнечі у серцях рідних та близьких від важкої втрати…

 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

 

Рішенням 33 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 14/33 від  20.09.2023 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоїти звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно)