Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гайдаров Максим Аркадійович

21.06.1995 - 02.05.2022


Гайдаров Максим Аркадійович народився 21 червня 1995 р. у м. Кам’янець-Подільський. У віці 4 років, після розлучення батьків, переїхав з матір’ю, Гайдаровою Людмилою Анатоліївною, до Львівської області у с.Руда-Крехівська. У 2011 році там закінчив Крехівську загальноосвітню школу 1-2 ступенів Жовківської районної ради Львівської області. 

Після цього повернувся в рідне місто Кам’янець-Подільський і вступив в Державний вищий навчальний заклад «Камʼянець-Подільський індустріальний коледж», де отримав спеціальність «Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд». В 2015 році отримав професію техніка-електрика, з якою було пов’язане все його не довге життя.

Згодом вступив до Подільського державного Університету, де потім паралельно працював на посаді електрика.

В 2017 році оформив академічну відпустку і пішов на строкову службу до лав Збройних сил України. Військову службу проходив у військовій частині А0415 с. Семиполки Київської області. За сумлінне виконання військового обов’язку був нагороджений званням «старший солдат».

У 2019 році повернувся на посаду електрика в Подільському державному університеті. Того ж року одружився з Гайдаровою Лесею Віталіївною.

За півроку до початку повномасштабного вторгнення, 16 вересня 2021 року, народилася донечка Гайдарова Поліна Максимівка.

3 початком повномасштабної війни добровольцем пішов до військкомату в м. Жовква. Звідти був відправлений до військової частини А0998 м Яворів (24-та окрема механізована бригада імені короля Данила ). Після декількох тижнів підготовки був скерований в Луганську область (м. Золоте), де брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресія Російської Федераціїї.

26 квітня 2022 року на виконанні завдання отримав поранення під час артилерійського обстрілу. Був доправлений до обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечнікова м. Дніпро, де помер 02 травня 2022 року.

05 травня 2022 року тіло Героя, на прохання матері, було привезено у м. Жовква Львівської області. 6 травня 2022 року Героя похоронили в с.Руда-Крехівська Львівської області.

23 травня 2023 року, у День Українських Героїв, у м. Львів, було нагороджено орденом «За мужність» 3 ступеня ( посмертно) указом Президента України від 9 січня 2023 року.

Рішенням 32 (позачергової) сесії міської ради № 10/32 від 10.08.2023 року було надано дозвіл Кам’янець-Подільському фаховому коледжу індустрії, бізнесу та інформаційних технологій (за рахунок небюджетних коштів) встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку почесному громадянину міста Гайдарову Максиму Аркадійовичу, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Похований Герой у рідному селі Руда-Крехівська.

У Героя залишились батьки, брат, дружина, донечка.