Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Гаврілов Дмитро В’ячеславович, позивний «Гаврюша»

04.11.1998 – 14.09.2023


У 2018 році Дмитро був призваний на строкову службу, а 3 жовтня 2019 року підписав контракт з НГУ (частина 3028). У 2020-2021 роках брав участь у антитерористичній операції в м. Маріуполь, Донецької обл. 

На початок повномасштабного вторгнення Дмитро перебував в зоні АТО/ООС. На перші бойові завдання разом зі своїм підрозділом виїздив на оборону н. п. Волноваха, Благодатне, Степне та Солодке.

Дмитро, у складі свого підрозділу, звільняв Київщину від окупантів, пізніше брав участь в обороні м. Сєвєродонецьк. Тримав разом зі своїм підрозділом позиції в місті та на території заводу «АЗОТ». 

Як сержант, завжди приймав рішення на користь особового складу, мав великий авторитет і повагу зі сторони батальйону. Керівництво знало, якщо заходить «Гаврюша», можна не хвилюватись, тому що він все зробить правильно та уміло.

Брав участь у звільненні н. п Білогорівка, Луганської обл. На той час його підрозділ звільнив 2% Луганської області, що була окупована з 2014 року, та тримав позиції протягом 2-х місяців, до виїзду на ротацію. Пізніше у нього брали інтерв’ю місцеві телеканали, щодо звільнення цього населеного пункту.

Дмитро був добре обізнаний в тактичній медицині, тому неодноразово надавав першу медичну допомогу пораненим побратимам, чим рятував їм життя.

Також брав участь у звільненні н. п. Спірне (Бахмутський напрямок). Під керівництвом Дмитра, була створена штурмова група для відновлення контролю над раніше втраченою позицією. Мети було досягнуто – позиції повернуто. Але тоді 6 травня 2023 року мій чоловік отримав осколкове поранення. Після двох операцій та декількох тижнів у госпіталі «Гаврюша» повернувся у стрій. 

Пізніше звільняв від окупантів Запорізьку область. На Запорізькому напрямку брав учать у штурмі ворожих позицій та вміло керував групою між н. п. Вербове та Новопрокопівка. Та на превеликий жаль, 14 вересня 2023 року в н. п. Роботине Пологівського району Запорізької області під час виконання бойового завдання Дмитро загинув.

Нагороди та відзнаки: почесна відзнака «Хрест 54 ОМБР».

 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

 

У захисника залишилася дружина, мама і сестра.