Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Білань Андрій Олександрович

14.08.1989 - 19.11.2023


Андрій Олександрович Білань народився в селищі Стара Синява, що в Хмельницькому районі.

У 1995 році пішов до першого класу місцевої школи, у 2006 році закінчив Старосинявський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» (тепер Старосинявський ліцей ім. О.Романенка). Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського університету ім. Івана Огієнка, на фізико-математичний факультет, закінчив  вищий навчальний заклад  у 2011 році.

У м. Кам’янець-Подільський розпочав власну справу з деревообробки. У 2017 році одружився. Разом з дружиною виховували двох малолітніх дітей.

Із початком повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в лютому 2022 року чоловік добровольцем пішов служити до територіальної оборони Кам’янця-Подільського. А вже навесні він вирушив на фронт і воював на Куп’янському напрямку.

На фронті Андрій Білань був молодшим сержантом, командиром третього стрілецького відділення третього взводу другої стрілецької роти однієї з військових частин ЗСУ.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу загинув воїн 20 листопада 2023 року в районі між населеними пунктами Олексіївка та Новомиколаївка Сумської області.

Поховали Героя на місцевому кладовищі селища Стара Синява.

У захисника залишилися дружина та дві маленькі доньки.