Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Борщов Сергій Володимирович

20.10.1978 – 06.01.2024


Народився в м. Тернопіль. В 1997 році родина переїхала в м. Кам`янець-Подільський.

В 1985 році розпочав навчання в ЗОШ № 13. По закінченню 9-го класу у 1993 році вступив в Кам`янець-Подільський харчовий коледж на спеціальність «механік», який закінчив у 1997 році.

У 1999 році вступив у Подільську державну аграрно-технічну академію на економічний факультет. Навчаючись в академії закінчив військову кафедру і отримав звання «молодший лейтенант» проходив стажування в Англії (6 місяців) та в США (1 рік).

Захоплювався малюванням та літературою, багато читав.

15 років свого життя присвятив копірайтингу, постійно вдосконалював свої знання.

Активно займався спортом.

Після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року Борщова С.В. було призвано на військову службу. З вересня Сергій Володимирович служив у 106-ій окремій бригаді територіальної оборони командиром взводу НРУСТрО «Захід». Одразу було присвоєно звання лейтенанта та направлено на південний напрямок фронту у Херсонську область.

У листопаді 2023 року було присвоєно звання старшого лейтенанта.

Борщов Сергій Володимирович разом зі своїми побратимами приймав участь у форсуванні р. Інгулець, приймав участь у боях за визволення н.п. Довидів Брід, визволяв м. Херсон.

Останні 9 місяців воював на правому березі р. Дніпро (поблизу н.п. Кринки).

За покликом серця, в ім`я безпеки рідних, боронячи свободу і незалежність своєї Батьківщини, Сергій зі своїми побратимами тричі перепливав на лівий берег Дніпра, захищаючи наш плацдарм в н.п. Кринки. Цим завоював беззаперечний авторитет у своїх побратимів та керівництва.

06 січня 2024 року в результаті запеклих боїв, виконуючи бойове завдання, Борщов Сергій Володимирович загинув від кулі ворожого снайпера.

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 39 сесії Кам’янець-Подільської міської ради № 7/39 від  22.02.2024 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоїти звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно).