Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Боднарчук Геннадій Васильович, позивний «Бонд»

13.10.1974 – 04.10.2023


Народився Герой 13 жовтня 1974 р. в м. Рені Одеської області. Батьки з Кам’янеччини. Тато був військовослужбовцем і згодом родина переїхала до Кам’янця-Подільського. 

До 8-го класу Геннадій навчався в 14-й школі, далі родина переїхала на інше місце служби батька. 

Вищу освіту Геннадій Васильович здобув на історичному факультеті нинішнього К-ПНУ ім. І. Огієнка, який закінчив 1996 р. Після цього вчителював, у тому числі в НВК № 3, де працює бібліотекаркою його мама – Зінаїда Іванівна. 

2001 року Геннадій із дружиною Галиною і донькою Каріною переїхали до Києва.

На рахунку Геннадія — чимало врятованих життів. Він займається тактичною медициною з 2015 року. Спершу сам, як медик-волонтер. А потім починає навчати військових. У складі команди проводив навчання для військових на полігонах, купував аптечки, спорядження для бійців, ремонтував автівки на фронт, усе за свій кошт. Коли проводився набір тренерів з тактичної медицини, з понад сотні обрали найкращих, у їх числі був Геннадій. Він вирішив і далі продовжити навчання й таким чином став інструктором з тактичної медицини.

За пару років до повномасштабного вторгнення підписав контракт резервіста. І 24 лютого 2022 року Геннадій Боднарчук, на той час директор магазину автозапчастин «Кінг Автомаркет», вирушив у ТЦК і став на захист рідної землі та своєї родини, яку любив понад усе, перебуваючи на війні як парамедик. Його підрозділ брав участь в українському контрнаступі на правобережжі Херсонщини, у районі сіл Дудчани і П’ятихатки. Йому, як медику, доводилося чергувати і на «нулі», й на точці евакуації.

20 вересня 2023 на Запорізькому напрямку, після того, як росіяни здійснили артобстріл із «Граду» його екіпажу, Геннадій Боднарчук втратив праву ногу на полі бою, а ліва зазнала важких поранень. Незважаючи на непереборний біль, йому вдалося накласти джгути і врятувати собі життя. Він прожив ще рівно два тижні, після чого його серце зупинилося.

4 жовтня 2023 року, не доживши кількох днів до дня народження, Геннадій Васильович Боднарчук помер в лікарні швидкої допомоги міста Київ.

 Ще з 2014-го багато вкладав у медико-тактичні тренінги, спорядження, поїздки, а ще ремонтував авто, донатив усі ці 9 років… Він навчив рятувати життя сотні… тисячі бійців. А з 2022-го сам їх рятував на передовій.

Поховали Героя на Байковому кладовищі у Києві.

Залишились мати, дружина, дочка.