Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Солдат

Бацан Юрій Володимирович

19.08.1981 — 28.09.2022


Бацан Юрій Володимирович народився  19 серпня 1981 року в селі Колом’є Славутського району Хмельницької області. З першого по восьмий клас навчався в Нетішинській школі № 1, навчання продовжив в Полянській школі I-III ступенів до 1998 року. 

 

Після школи навчався в Полонському  профтехучилищі № 35, яке закінчив у 1999 році. 

 

Вишу освіту отримав у Хмельницькому національному університеті за напрямком «Комп’ютерні науки», після закінчення проходив строкову службу.

 

Працював водієм, охоронцем на Хмельницькій АЕС, на АТ «Подільський цемент», займався підприємницькою діяльністю. 

 

З 2014 року Юрій мешкав разом  із сім’єю у селі Маків, що на Кам’янеччині .

 

У 2021 році підписав контракт зі Збройними силами України, службу проходив у військовій частині А2641 м. Кам’янець-Подільський. Спочатку Юрій був водієм у навчально-тренувальному центрі, а на передовій: Первомайськ,  Ізюм. Обіймав посаду «водій сапер розмінування групи знищення та розмінування вибухонебезпечних предметів».

 

28 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання  на Харківщині  військовослужбовець Бацан Юрій Володимирович загинув. 

 

Похований на кладовищі с. Колом’є, Шепетівського району, Хмельницької області.

 

Рішенням 29 сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 31.05.2023 року № 94/29 за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського» (посмертно). 

 

Залишились троє дітей, дружина, мати.