Книга пам'яті

Кам'янець-Подільська
міська територіальна громада

Домашня сторінка

Акішев Сергій Володимирович

01.01.1984 - 28.09.2022


Народився у Кам`янці-Подільському. 

Закінчив середню школу № 6. 

У 1999 році вступив до Херсонського морського коледжу на факультет «Електромеханіка та експлуатація суднових електронних та електричних машин та механізмів». У 2002 році взяв академічну відпустку та пішов на строкову службу. Курс «молодого бійця» проходив у навчальному центрі «Десна», 300-й танковий полк. Отримав фах «навідник танка». Далі проходив службу в місті Славута Хмельницької області. 

У жовтні 2003 року повернувся до коледжу на навчання. У 2005 році закінчив навчання в коледжі.

Ходив у море на суднах Дунайського морського пароплавства як старший електромеханік.

У 2014 році пішов добровольцем на  війну, зачислили його в 80 окрему десантно-штурмову бригаду 5 роту 2 батальйон (місто Львів).

За роки війни  був у всіх «гарячих точках» Луганщини та Донеччини.  З 2016 року служив у 48 інженерній бригаді в 321 інженерно-саперному батальйоні. 

Потім – деякий час в Кам’янець-Подільській інженерній бригаді, в 321 батальйоні. Неодноразово виконував завдання на сході України. Був на Херсонському, Краматорському і Харківському напрямках. Служив на різних посадах, останні з яких – стрілець-навідник СПГ, механік-водій на новому БТРі.

У 2020 році повернувся в 80-ту ДШБ, 3 батальйон, 3 штурмова рота.

У червні 2022 року був передислокований на схід Донецької та Луганської областей. 

Загинув 28 вересня 2022 року при виконанні завдання щодо звільнення Харківської області в населеному пункті Нижня Журавка Боровського району Харківської області. 

Поховали захисника на «Меморіальній алеї Слави» міського кладовища у Кам`янці-Подільському.

Рішенням 26 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради від 10.01.2023 року № 3/26  за особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Відповідно до Указу Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Сергія Акішева нагороджено орденом “За мужність III ступеня” (посмертно).

Залишилася донька Акішева Каріна Сергіївна, яка навчається в Академії державної прикордонної служби у місті Хмельницький. Також у Сергія залишилися дружина та маленька донечка, яка безмежно любила тата.